זכיינות מזון

תוכניות הבישול הרבות בטלוויזיה, השפים הכוכבים המופיעים בכל מקום והכמות האדירה של סניפי רשתות המזון הפזורות ברחבי הארץ, גורמות לרבים מאיתנו לשקול הקמה של עסק בתחום המזון. אם גם אתם מרגישים משיכה עסקית או קולינארית לתחום הזה, עומדות בפניכם שתי אפשרויות עיקריות. הראשונה היא להקים עסק משלכם מאפס. לבנות את התפריט, לעצב את המקום, לגייס עובדים, לאתר ספקים ולהתמודד עם הרשויות בנושאי הרישוי השונים. הדרך השנייה והקצרה יותר היא לפתוח זכיינות סניף של רשת מזון פעילה. בדרך זו לא תצטרכו לדאוג לתפריט, לשיטות ההכנה, לדרכי הגיוס של העובדים או לעיצוב. המומחים של הרשת, שצברו ניסיון בהקמה של סניפים ברחבי הארץ יעמדו לרשותכם בכל אחד מהתחומים הללו, על מנת לאפשר לכם להקים את הסניף שלכם במהירות וביעילות הגבוהות ביותר. בתמורה לרשות להשתמש בשמה של רשת המזון, בתפריטים שלה ובשיטות העבודה שלה, תתבקשו כמובן להעביר להנהלת הרשת דמי זכיינות חד פעמיים וכן תמלוגים חודשיים. הוסיפו את הסכומים הללו לעלות הקמת הסניף, אשר ברוב המקרים הזכיינים הם אלה שנושאים בה, ותגלו כי למרות שהקמת סניף של רשת מזון עשויה לעלות פחות מאשר הקמה של עסק עצמאי, מדובר בהוצאות לא קטנות. בנוסף לפירוט הסכומים השונים, כולל הסכם הזכיינות עם רשתות המזון, גם סעיפים רבים הנוגעים לנושאים כלכליים, שיווקיים ותפעוליים. על מנת שתוכלו להגשים את החלום שלכם במלואו, אתם זקוקים ליועץ משפטי מקצועי שיוביל אתכם בבטחה דרך הסעיפים השונים, עד לחתימת הסכם הזכיינות. מומלץ לפני פתיחת מסעדה להעזר בהדמיית תלת מימד של עיצוב מסעדות ובתי קפה דבר זה יוכל להמחיש לכם כיצד העסק שלכם ייראה וכך ימנע בעיות עיצוב עתידיות. משרדו של עורך הדין גיא קולן, ששימש בעבר בתפקיד היועץ המשפטי ומנהל הפיתוח העסקי של רשת ארומה, הוא משרד בוטיק המתמחה בזכיינות. עורך הדין קולן ישמח להעמיד לרשותכם את הניסיון והידע העשירים שלו במהלך המשא ומתן והחתימה על הסכם זכיינות המזון שיתאים בדיוק לשאיפות וליכולות שלכם.