כיצד מדרגים מסעדה טובה?

מסעדות רבות נפתחות וצצות כמו פטריות שלאחר הגשם הראשון ובמצב אירוני ודי פרדוקסלי אנחנו מוצאים עצמנו מתלבטים כתוצאה מהמבחר הרב והמטבחים הרבים שבאים בעקבות כך. תכניות ריאליטי ובישול מגרים את החייך ותורמים אף הם ליצירת תרבות צריכה חדשה אשר מושפעת באופן ישיר ממדינות המערב. האוכל כבר מזמן הפך להיות הנישה עצמה וכל פלוני טוען לכתר של מומחיות קולינרית ומעבה לדרג ולבקר כל טעימה וטעימה. אירועים קטנים בתל אביב זה אך ורק במסעדת ויקי כריסטינה אומנם הפכנו להיות מביני דבר אבל כשזה בה לידי דיון ובחירה מתחיל הפולמוס בכל עוזו... אתרים רבים מציעים לנו שרות ללא תשלום כמובן אשר בו הם מדרגים וממליצים על מסעדות מומלצות בתל אביב או במקומות תיור רבים-חווית הגלישה מאפשרת לגולשים ומבקרים לדרג ולהמליץ מנות ומסעדות רבות, לעתים הדבר מלווה הפוסט קצר ובתמונות. ישנם בלוגרים רבים אשר הפכו במשך השנים לגורו ומושא הערצה אשר כל מוצא פיהם קדוש, בלוגים אשר מיועדים לבקר, להלל ולשבח מסעדות מצד אחד ובמקרים אחרים מפנים חיצים או טרוניה של ביקורת כלפי מנה לא מוצלחת, אירוח שערורייתי ועוד ומעלים כל זאת לבלוג שלהם כך שאחרים יוכלו להתאמת עם העובדות עוד לפני שסעדו באותו מקום. המהפכה הדיגיטלית הביאה עמה שינויים רבים וכיום כל אחד דרך הרשתות החברתיות יכול לפתוח עמוד ולעלות פוסטים, לדרג ולהמליץ על מקומות רבים, לצלם ולהעביר את הריחות והטעמים בדרך מקורית ובכך להשפיע. כיום כל מסעדה ומסעדה פותחת דף בפייסבוק, בונה אתר או בלוג ומאפשרת לגולשים רבים להשאיר פוסט ותגובה, הצעות ייעול ורעיונות מקוריים אשר יעזרו לדרג את מנות שאכלו, איכות השרות, דברים לייעול ובכך יוצרים קירוב ואמפתיה דבר היוצר פידבקים חיוביים ברשתות החברתיות, דבר גורר דבר וכל אותם תמונות ופוסטים תורמים ליצירת אווירה חיובית.